41 сигнала са проверили инспекторите от Агенцията по храните в Пловдив за месец

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:39 / 14.08.2013
2655
На 41 сигнала на граждани са реагирали инспекторите от Регионалното звено на Агенцията по храните в Пловдив от 1 юли до 12 август. Това каза д-р Далина Спасова, директор на дирекция "Контрол на храните" към БАБХ-Пловдив. В летния период пловдивчани се жалват най-вече за храни с изтекъл срок на годност, неправилно съхранение, за липса на добра хегиена и нерегистрирани обекти за хранене, каза още д-р Спасова. 

По думите й за от началото на месец юли инспекторите от Агенцията по храните са порверили 207 склада за търговия на едро, като за един от тях е връчено предписание за несъответствие по сградов фонд. Проверени са също 1110 обекта за търговия на дребно и заведения за обществено хранене. 

Връчени са 39 предписания касаещи неточно водене на записи, несъответствие по сградов фонд и оборудване, каза още д-р Далина Спасова. Връчени са и девет акта за установяване на административно нарушение, като четири от тях са за обекти, които извършват търговия с храни, без нужната регистрация по закон. 

През лятото се правят регулярни проверки на заведенията, където се предлагат дюнери, както и на места, където се продава сладолед. 

Продължават проверките и на борсите и тържищата за плодове и зеленчуци, каза още д-р Спасова. От 1 юли до 8 август са направени 128 проверки в Пловдивско. Бракувани са над щест тона домати с произход Гърция, заради влошени качествени показатели, каза още д-р Далина Спасова.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).