4 пловдивски села са полуоткъснати от света

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
10:32 / 02.08.2023
32638
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да разкаже за сериозен проблем като жител на пловдивското село Трилистник. Става въпрос за ремонт на жп прелез, който затваря един от входовете и изходите на селото, който по план трябва да продължи 2 години, а може и повече. Според нашия читател единствено остава обходен маршрут през магистрала "Тракия", който е доста по-дълъг и затруднява жителите на селото, а и на съседните населени места. Ето какво споделя по-конкретно той:

Здравейте,

Пиша ви, за да ви информирам за сериозен проблем, който засяга нашата общност в село Трилистник и много съседни селища. От днес пътуването ни до Пловдив е изключително затруднено, след като нашата връзка - пътят до Рогош - беше внезапно затворен заради "ремонт на железопътната линия" и изграждане на надлез.

Това затваряне е необмислено и не ни беше предоставено никакво временно решение или обиколен път. Сега ние, хората от Трилистник, както и нашите съседи от Рогош, Скутаре и други села, сме принудени да използваме магистрала "Тракия" за нашите пътувания до Пловдив, което удължава пътя ни с около 30 минути.

Много от нас са принудени да пътуват до Пловдив ежедневно за работа, а селото също има стотици ученици, които също трябва да пътуват там. Това внезапно и неподготвено прекъсване на трафика причинява сериозни неприятности и стрес в ежедневния ни живот. Разбираме, че ремонтът на железопътната линия е важен, но е абсолютно недопустимо да се остави цяла общност без алтернативен път и без информация.

Ние, гражданите на Трилистник и работещите в селото, сме разочаровани и възмутени от липсата на отговорност и прозрачност от страна на тези, които са отговорни за този ремонт. В селото има няколко фирми, голяма част от служителите на които пътуват от Пловдив, Скутаре, Рогош, Маноле и други околни места - техният път до работа се удължава значително.

Молим медиите да обръщат внимание на този въпрос и да ни помогнат да намерим решение. Ние не искаме само да бъдем слушани - искаме да бъдем чути и да бъде взето НЕЗАБАВНО решение, тъй като в селото няма нито аптека, детска ясла и училище.

Очаквайте в следващ материал отговорът на компетентните институции

Виж коментарите (10)

Още по темата (5):
02.02.2024 Призоваха жителите на няколко пловдивски села за още търпение
14.09.2023 Две пловдивски села вече не са откъснати от света
09.08.2023 Правят алтернативен път за полуоткъснатите от света пловдивски села
09.08.2023 Пловдивско село с ултиматум към силните на деня
05.08.2023 Жители на пловдивско село излязоха с ултиматум към властите
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).