4-годишна ефективна присъда за крадла-рецидивистка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:58 / 20.05.2010
1826
Пловдивският окръжен съд осъди за грабеж на 4 години лишаване от свобода при първоначален строг режим подсъдимата Надя Панова, 25 г.

Тя беше призната за виновна в това, че на 6 септември 2009 г. в гр. Пловдив при условията на опасен рецидив е отнела чужди движими вещи - сумата от 37 лв., калъф за документи, карта на инвалид за градския транспорт и купон за храна - всичко на обща стойност 50 лв. от владението на Андрея Иванов, 78 г. от гр. Пловдив. Панова е осъждана за кражба и грабеж, като настоящото деяние се явява при условията на опасен рецидив.

На 6 септември около 18 часа вечерта пострадалия Андрея Иванов бил излязъл да е разхожда. Той бил възрастен мъж, на 78 г. Тъй като страдал от болестта на Паркинсон, се придвижвал с бастун. Пострадалият бил слязъл от автобус № 66 на спирката на бул. "Цариградско шосе" до ПП "Успех" и вървял пеша и сам по пешеходната алея отдясно на булеварда, в посока към центъра. На около 50 м преди спирката на ул. "Ландос" го пресрещнала подсъдимата Панова.

Иванов и друг път бил виждал подсъдимата на същата алея. Панова предложила да му предостави сексуални услуги, за които поискала заплащане в размера на 10 лв. Пострадалият й отказал. Тогава подсъдимата поискала цигари. След като Иванов й отказал, тя го блъснала на земята. Подсъдимата бръкнала в джоба му и взела сумата от 37 лв., картата му за Градски транспорт и купон за храна, след което избягала.

На 11 септември Иванов сигнализирал в 6-то РУ на МВР за случилото се, като описал подробно подсъдимата. След извършените мероприятия като извършител била установена Панова. Тя била известна в полицията като извършител на кражби и грабежи от възрастни хора и занимаваща се проституция.

Делото се разгледа по реда на съкратеното производство. Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сауна за левче в Пловдив: 37,8° в градския транспорт!
Тръгнаха колите по най-новата улица в Пловдив, разликата с преди ...
В Пловдив проф. Искра Баева коментира как егоизмът победи героизм...
След материал на Plovdiv24.bg отново сигнал за "стена на срама" в...
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).