350 сигнала провери НАП Пловдив за 4 месеца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:04 / 02.06.2011
1348
350 сигнала от граждани провериха инспекторите от НАП Пловдив за първите 4 месеца на годината. Най-често пловдивчани се жалват от неплащане на задължителни осигурителни вноски от страна на работодателите си. По този повод НАП напомня, че осигуровки върху трудовото възнаграждение са дължат независимо дали заплатата на наетото лице е изплатена или не. Например в случаите когато възнаграждението е само начислено, но не и платено на служителя, задължителните осигуровки се внасят до края на месеца, през който е начислена заплатата. Немалко са и сигналите за недеклариране на доходи от наем. 2 май беше тази година срокът, в който хазяите трябваше да декларират пред НАП какви пари са получили през миналата година от отдаване на помещения под наем. С наближаване на този срок зачестиха сигналите, че наемодатели не посочват въобще или посочват умишлено по-ниски доходи от наем с цел спестяване на данъци. На трето място се нареждат сигналите за неиздаване на касови бележки в магазини и заведения.
1 960 търговски обекти и фирми провериха инспекторите от НАП Пловдив от началото на годината до края на месец април. Болшинството от проверките са по инициатива на приходната администрация. В 280 от случаите НАП е съдействала на други контролни органи като Полиция, Агенция по храните, Инспекция по труда и други.

Контролът по спазване на данъчните и осигурителни разпоредби ще продължи активно и през летния сезон, предупреждава НАП Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).