300 семейства в "Източен" остават без детски надбавки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:54 / 24.11.2011
3633
Около 300 семейства в район "Източен" ще останат без детски надбавки през следващия месец, съобщи шефът на дирекция "Социално подпомагане" Надя Танева, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Сумата от 35 лв. на дете няма да бъде преведена по две причини, поясни още Танева.

Едната е за натрупани 5 неизвинени отсъствия за един месец, като тук рекордът се държи от ОУ "Пенчо Славейков". Втората е непредставянето от общо 1600 семейства на служебна бележка от училището, в което е записано детето ученик. Припомняме, че това се прави в дирекциите на "Социално подпомагане" до края на месец октомври. 

"Буквално съм изумена, защото тук не става въпрос само за роми. Тези семейства са най-вече от районите "Южен" и "Централен". Смятам, че родителите просто са забравили", коментира проблема Танева. Стана ясно още, че при представянето на нужния документ, изплащането на детските надбавки ще бъде възстановено.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).