30 000 лева за пръскане срещу комари и кърлежи в Пловдив до момента

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:14 / 17.08.2015
1892
Поредно пръскане срещу комари в Пловдив предприема "Дезинфекционна станция" тази седмица, съобщиха от дирекция "Екология". Оттам уверяват, че през целия юли площите са били третирани, въпреки това пловдивчани се оплакват от комари.

"Не е редно да се очаква напълно унищожаване на какъвто и да било вид. Стремим се да намалим популцията. Свидетели сме как почти всеки ден се пръска в целия град с техника през нощните часове", твърди еколожката Йорданка Цонева.

Тя уверява, че битката с комарите ще продължи и през септември. Цонева предупреждава, че предстои вторият пик в размножаването на кърлежите. Сега те се въдели още повече. Планирани са 2700 декара за обработка. 

Преди старта на учебната година щели да бъдат напръскани дворовете на училищата, детските градини, парковете и местата за разходка на домашни кучета. В територията за третиране попадал и районът на Гребната база.

От инфекциозна клиника потвърдиха, че тази година е имало доста ухапани от кърлежи в това число и хора от Пловдив.

Ще се пръска с препаратите "Айкън" и "Фендона". Според шефката на "Дезинфекционна станция" Деспина Гърова разходите за борба с комари и кърлежи до момента са около 30 000 лева.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).