3 години затвор за шофьора, размазал мотоциклетист на Асеновградско шосе

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (62)
14:13 / 02.03.2010
6340
Пловдивският окръжен съд наложи на подсъдимия Георги Вълканов, 38 г. наказание от 3 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от 3 години. Той беше признат за виновен в това, че на 5 юли 2009 г. при управление на МПС с превишена скорост е нарушил правилата за движение, с което е причинил смъртта на Младен Б.

Вълканов работел като пазач във фирма "Комексмаш" ЕООД гр. Асеновград и като такъв му било възлагано да съвместява длъжността шофьор при транспортиране на автобусите на фирмата до бензиностанциите за зареждането им с гориво.
На 5 юли към 10.30 часа Вълканов бил изпратен да зареди с гориво пътнически автобус "МАН" на газ-станция "Литекс", намираща се Асеновградско шосе. След като заредил, потеглил от бензиностанцията, с намерение да излезе на шосето. В този момент по шосето се движил с мотоциклета си "Ямаха" пострадалия Младен Б. Вълканов не забелязал мотоциклета, поради което не спрял да му отдаде предимство. В последния момент, виждайки го, ударил спирачки, но въпреки това последвал челен удар за мотоциклета. Младен Б. починал на място вследствие на черепна, коремна и гръдна травма.

Подсъдимият е осъден за заплати на близките на пострадалия сумата от общо 200 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди. Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.

 


Виж коментарите (62)

Още по темата (2):
05.07.2009 29-годишен е загиналият днес мотоциклетист, шофьорът на автобуса пиян
05.07.2009 Адска катастрофа затвори Асеновградско шосе
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).