3 аутсорсинг фирми стъпват в Пловдив, разкриват нови работни места

Автор: Мария Морунова
Коментари (19)
13:11 / 30.10.2014
16280
Три от най-големите аутсорсинг фирми идват в Пловдив в следващите месеци. Това заяви кметът Иван Тотев във встъпителната си реч при откриването на еднодневния IT и аутсорсинг форум, който се провежда днес в града на тепетата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На днешното събитие присъстват представители на над 200 IT и аутсорсинг фирми. Много от водещите фирми ще се представят с лектори. Сред тях са HP България, Sofica, Musala Soft и други. Целта на форумa е да промотира Пловдив и възможностите му за развитието на аутсорсинга.

"Още от 2011 г. си поставихме цел Пловдив да се превърне в конкурентно място за аутсорсинг и с удоволствие обявявам навлизането на три нови за нашия град компании, които взеха решение да позиционират свой бизнес в Пловдив", коментира Тотев.

Всяка от тези три нови компании - 60 К, Scale Focus и Unify, ще разкрие по над 100 работни места, а заплащането ще е над средното за региона. И основно ще се наемат млади хора, което е стъпка в решаване проблема с младежката безработица.

"През ноември ще стартира популяризирането на тези фирми и наемането на персонал, а вече реалната работа ще започне в началото на следващата година", каза още кметът.

Той припомни, че аутсорсинг индустрията е най-бързо развиващата се към момента. Основен център в България е столицата София, но чрез днешния форум Пловдив придобива по-голяма популярност. Нарежда се на второ място след София за развитие на подобен тип бизнес.

Градоначалникът прогнозира и, че през следващите години в Пловдив ще се разкрият над 5 хиляди работни места в този бранш. Отчете, че към момента в IT и аутсорсинг секторът в Пловдив работят около 3 хиляди души.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).