3 260 кандидати се явяват на предварителен изпит по български език

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:33 / 09.06.2008
1071
Над 65%, или 3 260 от всички кандидат-студенти, които за се записали за участие в предварителната кампания в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", ще се явят на изпит по български език. Историята и математиката са другите най-предпочитани предмети, съобщиха от висшето училище. Общо кандидатите са 4 803, като близо половината от тях - 2 122, са зрелостниците, които са завършили средното си образование през тази година, добавиха оттам.

Предварителната кандидат-студентска кампания в Пловдивския университет е от 10 до 14 юни. В рамките на петте дни ще се проведе и изпитът по говорни по говорни и комуникативни възможности, който е задължителен за някои от специалностите на Педагогическия факултет, обясни Димитър Бойков, началник на "Учебен отдел". Според него, заради големия големия брой на кандидатите за български език, изпитът на 11 юни ще бъде в различни сгради на Университета.

В първия ден на кампанията - 10 юни, са насрочени изпитите по биология и английски език, на които ще се явяват съответно 315 и 667 кандидати. Заявилите история на 12 юни са 874, а математика - на следващия ден - 700 човека.

На 14 юни ще се проведат три изпита - по българска литература, химия и информатика, кандидатите за тях са съответно 284, 102 и 144. Общо 418 заявления са подадени за участие в предварителния изпит по говорни и комуникативни възможности, казаха от "Учебен отдел".

Един ден по-рано от датата на обявения изпит, всички кандидат-студенти трябва да проверят в кои зали и сгради на Университета са разпределени. Списъците с индивидуалните номера на всеки участник в предварителната кампания са изнесени на специални табла пред сградата на Ректората на Пловдивския университет на ул. "Цар Асен" №24, обясниха от висшето училище.

Изпитите започват от 8,00 часа, но кандидатите трябва да се яват в залата не по-късно от 7,15 часа. Със себе си могат да носят само лична карта, компютърната разпечатка с индивидуалния номер и химикали със синьо мастило. Изпитните работи, писани с друг цвят, ще бъдат анулирани, предупреди Димитър Бойков. В залите ще се влиза без мобилни телефони, храна или цигари, добави той.

Резултатите ще бъдат обработвани за една седмица, а получените оценки ще важат за общото класиране след редовната кандидат-студентска кампания през юли. За новата академична година ПУ "Паисий Хилендарски" приема 3 800 бакалаври в редовна и задочна форма, като обявеният държавен прием важи за 64 специалности, акредитирани в деветте факултета, обясниха от висшето училище.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).