27 студенти от ПУ мериха сили в състезание "Аз знам повече"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:53 / 31.03.2011
2583
27 участници, разпределени в девет отбора, мериха сили в третото издание на Междуфакултетното състезание на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" "Аз знам повече". Пред погледите на над 300 зрители, сред които зам.-кметът по "Младежка политика и спорт" Георги Титюков, новоизбраният ректор на висшето училище доц. д-р Запрян Козлуджов и водещият на предаването "Минута е много" Петър Вучков, състезателите отговаряха на въпроси в три кръга.
"Като бивш възпитаник на Пловдивския университет, не мога да скрия симпатиите си към всички участници", заяви зам.-кметът Титюков. Той обяви, че Община Пловдив ще продължи да подкрепя инициативите, подети от университета, подобно на фестивала "Open Student Fest", за да се подобри още повече сътрудничеството между двете институции.

По време на първи кръг участниците от всеки отбор трябваше да отговорят на 10 въпроса от обща култура. Сред тях бяха "Какви са приликите и разликите между вот на доверие и вот на недоверие на правителството?", "Избройте поне пет операционни системи", "Напишете поне пет държави, които официално използват кирилицата" и т.н. Състезателите имаха по една минута да дадат писмен отговор и обосновка за него. Колкото повече верни отговори са дали, толкова повече точки събират. След първи кръг отпаднаха отборите с най-нисък резултат - представителите на Биологически, Химически и Педагогически факултет.

След този кръг отпаднаха още три отбора.
В трети кръг състезателите имаха по 10 минути, за да дадат отговор на два логически въпроса. Най-бързият, дал верен отговор спечели първо място, а останалите се бориха за второ и трето място. Победител в Междуфакултетното състезание стана отборът на Физическия факултет. На второ и трето място се наредиха съответно - Филологическият факултет и Факултетът по математика и информатика.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Започнаха изкопни дейности в зелената площ пред "Пълмед", кметств...
Кметът на "Западен" потвърди за ново кръгово и нов светофар на "П...
Под засилена охрана в Пловдив пристигнаха 1 180 500 хартиени бюле...
Министърът на отбраната от Пловдив: Военният конфликт на територи...
Образованието отново е приоритет в програмата на ГЕРБ-СДС
Президентът бе приет с почетен строй в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).