2500 декара площ са обработени против кърлежи в града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:20 / 24.04.2011
1161
Днес се наложи да мина през парк Лаута и като си свалих чорапите намерих един кърлеж, който беше тръгнал да се забива в крака ми. Моля, алармирайте службите, защото през хубавото време е пълно с деца в парка, пише читател на редакционната поща на Plovdiv24.bg.

"Направихме първото пръскане против кърлежи, което по план беше насрочено в интервала от 01.04. до 08.04. но заради дъждовете и вятъра срокът беше удължен до 12.04", каза за Plovdiv24.bg, Деспина Гърова. Тя е директор на общинското предприятие "Дезинфекционна станция".

По време на това дезинфекциране, в целия град са обработени 2500 декара площ. Приоритетни зони за общинското предприятие са училища, детски градини, паркове, междублокови пространства и т.н. 

"Има две пръскания срещу кърлежи - пролетно и есенно. Понякога райони като Гребната база и гробищните паркове се дезинфекцират повторно. При възникнал проблем, когато гражаните ни сигнализират, винаги се отзоваваме на техните сигнали", пояси още Гърова.  


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).