2.5 млн.лв. за ремонти на пътни настилки след ожесточени дебати и скандали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:27 / 03.10.2013
4320
С 31 "за", 14 "против" и 3 "въздържал се" ОбС на Пловдив прие да се предвидят целево в бюджета на Общината за 2014 г. 2 500 000 лв. за текущи ремонти на паважни, тротоарни, калдъръмени, алейни и асфалтови настилки в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Предложението влезе в извънреден порядък и както писахме по-рано, предизвика ожесточени дебати по време на днешното заседание на  местния парламент.

Вече ви информирахме, че опозицията не беше съгласна с внасянето на предложението на кмета Иван Тотев в извънреден порядък, както и с това, че липсват конкретните улици, които ще бъдат ремонтирани.

Тотев отговори, че вече има проведена обществена поръчка с 900 позиции по нея. По думите му, в процедурата са предвидени всички строителни дейности, които ще се извършат. Екскметът Славчо Атанасов каза, че според внесеното предложение, ремонтът на 1 кв.м излиза между 60 и 70 лв., а по негово време това е струвало 40-50 лв.

Градоначалникът не се съгласи с изчисленията на опозицията и обясни, че не може да се каже точно колко ще струва ремонтът на 1 кв.м, защото цената на настилката е различна и е според това къде ще се полага и колко трябва да е устойчива, за да издържи например голям поток от МПС-та. Все пак Тотев даде яснота, като изброи някои от улиците, чиито ремонти ще бъдат финансирани с тези средства. Става въпрос за продължението на пешеходната зона до пешеходния мост, зоната на "Капана", ул. "Антим" 1 и други, в това число и предстоящите заявки от районните кметства за текущи ремонти на вътрешноквартални улици.

"Напълно подкрепям това предложение. Предвижването на суми в бюджета за следващата година е добра управленска практика. Това ни дава възможност да стартираме още в началото на годината процедурите по ЗОП и по този начин да започнем нужните ремонти още в първите месеци на предстоящата година", категоричен беше кметът и даде за пример изграждането на новата детска градина в "Южен" и на новата ясла в "Тракия".

Припомняме, че общата стойност на ремонтите е около 3 000 000 лв. 500 000 от сумата е осигурена в бюджета на Община Пловдив за 2013 г. от приемането и депонирането на софийските бали с боклук.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).