2000 пловдивчани погребаха символично БСП. Сложиха некролози и цветя пред Голямата къща в града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (37)
20:59 / 19.06.2013
12187
Над 2000 пловдивчани се включиха в 6-я поред протест срещу правителството на Орешарски, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Хората символично погребаха БСП, като залепиха некролози на вратата на централата на партията на ул. "Кръстю Пастухов" в "Центъра". Началото даде Румен Сарандев, който дойде още в 18:30 часа пред Общината, облечен в черни дрехи и с цветя. Пред Голямата къща той се прекръсти ритуално, а после хвърли букета на земята. Последваха го десетки протестиращи, между които и малко момченце. Мястото дори беше прелято от някои от хората.

Както вече писахме, тази вечер точно в 18:30 часа започна един от най-масовите протести  в града срещу тройната коалиция на  БСП, ДПС и Атака. Традиционно, хората поеха на поход. Минавайки покрай централата на Атака, протестиращите не се спряха, но палците им сочеха надолу. 

Повтаряйки маршрута от снощи, множеството символично протестира пред Джумая Джамия до Римския стадион и после се насочи по ул. "Железарска" към бул. "Цар Борис Трети Обединител", където хората скандираха "Оставка" и "мафия" пред офиса на ДПС в града, преминаха отново през Тунела и пак изпълниха химна на България.

Множеството за малко се размина с дипломатическата кола на бизнесмена Георги Гергов, който беше в автомобила. Шофьорът му искаше да завие в посока Капана, но беше върнат от органите на полицията, които през цялото време се движеха и отцепваха движението на МПС-тата, за да осигурят безпрепятственото преминаване на протестиращите. 

И тази вече направи впечатление многото млади хора, някои от тях с малки деца, дошли да изразят своето недоволство от управляващите. Главната улица се изпълни със станалите вече традиционни "Кой не скача е червен", "червени боклуци", "И преди, и сега, БСП е мафия" и "Оставка". 

Към 20:30 часа шествието вече се беше върнало на площада пред Общината и хората започнаха да си разотиват.

Протестът продължава и утре вечер отново в 18:30 часа, като част от хората казаха, че ще са пред Общината, а други- пред Областна управа. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (37)

Още по темата (543):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Вувузели на годишнината от протестите срещу Орешарски в Пловдив
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Пловдив излиза на протест прещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
06.06.2014 Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу неадекватното ни правителство
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).