20 срещи за 20 години БСЧИГП

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:06 / 11.04.2010
851
Българското сдружение за честни избори и граждански права (БСЧИГП) на 10 април навършви 20 години. Сдружението съществува от началото на април 1990 г. като още в началото си поставя цел да бъде независим и безпристрастен наблюдател на първите демократични избори в България. Идеята за това възниква в студентските кръгове. БСЧИГП получава официалното си признание от участниците на Националната кръгла маса.

От тогава сдружението действа в съответствие с принципите на непартийност и доброволност при изпълнението на основните си задачи, които са свързани с разясняване на закона за изборите сред обществото, безпристрастно наблюдение на изборите и осъществяване на паралелно преброяване на гласовете.

За да изпълнява успешно задачите си, БСЧИГП създава свои клубове в повечето от областните градове на страната, като в тях са ангажирани повече от 7 000 доброволци. Тази структура позволи на сдружението да осъществи независимо наблюдение на всички избори, проведени от 1990 година до сега и да бъде партньор на български и чуждестранни организации. Екипи на БСЧИГП участваха като наблюдатели на изборите в Македония, Молдова, Румъния, Босна и Херцеговина, Косово, Мали.

Идеята за 20-ия рожден ден на БСЧИГП е в страната да бъдат организирани 20 информационни срещи. На тези срещи пред медиите ще бъдат представени досегашната работа на сдружението в исторически план, както и бъдещата му дейност.

Една от насрочените 20 информационни срещи ще е в Пловдив. Тя ще се проведе в понеделник /12.04.2010/ от 10 часа в офиса на БТА в Пловдив. На нея ще присъстват Александър Буздрев - Председател на УС на БСЧИГП-Пловдив, Йордан Памуков - дългогодишен председател на Регионален офис на БСЧИГП и Димитър Керин - член на УС на БСЧИГП-Пловдив.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).