20 камиона, произведени в Пловдив, тръгват на бойни дежурства в НАТО

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:21 / 03.11.2014
5287
Двадесет камиона, произведени в пловдивска фирма, тръгват на бойни дежурства в армия на НАТО, съобщиха производителите. Машините вече се товарят на военни транспортни средства и се отправят зад граница за бойните си мисии. 

"От техническа гледна точка камионите представляват дизелови платформи с 4 двигателни колела /4х4/", обяснява инж. Петър Петров, директор на фирмата-производител. 

"Военните изисквания на НАТО са специфични и обикновени камиони не им вършат работа. Затова е била поискана специална конструкторска разработка и много сигурно изпълнение", коментира инж. Петров.

Камионите с техническо име MPR-20 са упорити и издръжливи машини, които носят товар, почти равен на собственото им тегло около 2 тона. MPR-20 имат голямо предимство в маневреност и стабилност на всякакъв терен. 

Четирите двигателни колела и свръхмощният двигател позволяват на военният камион да атакува и превзема с пълен товар височини с наклон от 35 процента.

Скоростната кутия на MPR-20 е тристепенна с плавно управление. Използваният двигател отговоря на световните изисквания за екологичност на отработените газове. 

Икономичен е и се отличава с ниския си разход на гориво. Изпитанията на военния камион са били проведени на полигон. Той е преодолял исканите от натовската армия наклони от 35 процента. 

Освен това камионът атакува и преодолява водна преграда с дълбочина 80 сантиметра. Тези задължителни изпитания предполагат, че MPR-20 ще работи в планински условия. Машината е конструирана така, че да бъде лесно обслужвана и поправяна при всякакви условия.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...
Напусна ни емблематична пловдивчанка
32 г. затвор за жестоко убийство в центъра на Пловдив. Жертвата е...
Гросмайстор Виктория Радева: ГЕРБ през годините доказаха, че са с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).