20 години затвор за брутални убийци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:57 / 09.11.2009
2867
Пловдивският окръжен съд осъди за убийство на двадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим подсъдимите Димитър Богданов и Валентин Колев.

Те бяха признати за виновни в това, че на 14 януари в с. Куртово Конаре в съучастие са отнели 2 велосипеда и монети - всичко на обща стойност 37 лв. от владението на Славчо Хаджийски с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили сила и грабежът е придружен с убийството на Славчо Хаджийски, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалия.

И двамата подсъдими са осъждани неколкократно. Обирали предимно възрастни и самотни хора. Ден преди да извършат убийството двамата влезли в къща, докато стопаните спели. Задигнали от хладилника пакет със замразено месо. Хората обаче се събудили и ги подгонили, но не успели да ги хванат.

На следващата вечер подсъдимите влезли в къщата на 84-годишния Славчо Хаджийски, който живеел от години сам. Двамата влезли в къщата на пенсионера и започнали да тършуват. Той ги чул и се опитал да извика полиция, тогава те започнали да го удрят с мотика и брадва, докато починал. После взели от къщата намерени монети и две колела и избягали.

Подсъдимите са осъдени да заплатят на дъщерята на пострадалия сумата от общо 40 000 лв. за претърпените от нея неимуществени вреди.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Виж коментарите (6)

Още по темата (3):
06.11.2009 Дело за жестоко убийство за шепа монети тръгва в съда
19.01.2009 В Куртово Конаре спят с оръжие под възглавниците
15.01.2009 Възрастен мъж бе убит в дома си в Куртово Конаре
Още новини от Новини от Пловдив:
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...
Заведение в "Капана" хванато в крачка
Кметът: Поклон пред творците на Пловдив!
Богослов: Напълно логично е митрополит Николай да бъде номиниран ...
Цветелина Пенкова отчете мандата си в Европарламента и се срещна ...
Читателка: Намерена е голяма връзка с ключове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).