2 334 жалби и сигнали от потребители в Регионалната дирекция на КЗП

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:41 / 09.01.2012
2520
Общо 2 334 жалби и сигнали от потребители са постъпили през 2011 година в Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите (КЗП) в Пловдив, съобщи нейният директор Таня Димитрова. Жалбите са от областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково, Стара Загора и Кърджали. 

По всички жалби и сигнали, които са от компетенцията на институцията, са предприети незабавни действия - извършени са проверки и са изпратени отговори до потребителите. При жалбите и сигналите, по които липсват необходимите документи, потребителите са уведомени в законовия седемдневен срок, съгласно член 178 ал. 2 от Закона за защита на потребителите, за това, че трябва да предоставят нужните документи за да се предприемат необходимите действия. Тези жалби, които попадат в правомощията на друга институция, са препратени в срок до компетентния орган. 

Най-често жалбите през миналата година са свързани с мобилните оператори и в частност телефонните апарати, каза Димитрова. На второ място са оплакванията от стоки и битови електроуреди, а на трето се нареждат недоволните потребители на услуги. 

Само за месец декември 2011 година има 249 жалби, а това е три пъти повече в сравнение с броя на приетите жалби за района на Пловдив и съседните области през декември 2010 година, когато са били 86. Статистиката показва, че като цяло по време на празниците процентът е по-висок и това е свързано най-вече с масовото пазаруване. 

Гражданите обаче са все по добре информирани, за това към кого да се обърнат и не е нужно да познават в детайли съответните закони, каза Димитрова. Тя допълни, че КЗП се старае да им съдейства максимално, както и да ангажира заинтересованите институции относно решаването на потребителските проблеми.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).