19 забележителни спектакъла на 21-ата "Сцена на кръстопът"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:10 / 08.06.2017
2245
Две премиери на Пловдивския драматичен театър ще дадат началото на 21-ия Есенен международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът". Откриването на престижния форум е на 10 септември от 19 часа в голямата зала с "Вишнево сладко. По руска рецепта", а на следващия ден от 19.30 ч. е спектакълът "Момчето от последния чин" в Камерната зала. 

Екипът на "Сцената" и тази година обещава незабравими преживявания на ценителите на театралното изкуство, защото в продължение на две седмици под тепетата ще гостуват най-добрите заглавия от цяла България.

Ще имаме шанса да видим "Последното изкушение" на режисьора Веселка Кунчева, представление на НТ "Иван Вазов". Академичната трупа ще доведе и "Мнимия болен". Плевенският театър ще участва с номинирания за две награди Икар - "Цимбелин" на Лилия Абаджиева. Друго забележително представление - "Саломе" на театър "Българска армия", ще даде възможност на публиката да се наслади на изключителния талант на режисьора Диана Добрева, която излиза на сцената и като актриса. 

Под тепетата пристига и най-добрият спектакъл на тазгодишните Аскеери - "Еквус" на Младежкия театър. Изключителната Меглена Каралабмова ще изиграе ролята, донесла й Аскеер тази година в спектакъла "Разговори с мама" на Театър 199.

Ще ни гостуват Театър "София", Столичният куклен театър, трупите на Хасковския и Сатиричния театри. Фестивалът не изневерява на традицията и ще срещне пловдивската публика с бъдещите звезди на сцената - студентите от НАТФИЗ от класа на Ивайло Христов. Те ще представят своята "Комедия от грешки". "Сцена на кръстопът" ще посрещне и трупите на Шекспировия театър от Великобритания, Академичния театър на Львов от Украйна и Държавния театър на Измир от Турция.

Фестивалните заглавия са 19, но екипът на форума подготвя и множество съпътстващи събития, които ще превърнат Пловдив в есенна театрална столица. Партньори на престижния форум са домакините от Драматичен театър-Пловдив, Община Пловдив и Министерство на културата. Международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" е част от Календара на културните събития на община Пловдив за 2017 година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).