140 години библиотека "Иван Вазов"!

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
13:32 / 09.10.2019
3067
На 14 октомври се откриват две изложби по случай 140 години библиотека "Иван Вазов", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Едната е свързана с албума "Пловдив през обектива на първите фотографи", в него градът на тепетата е представен в своето развитие от 15 фотографи, които са живели и творили в Пловдив в периода на 1860-1920 година. Повечето от тях са етнически чужденци. Това съобщи на пресконференция Димитър Минев, директор на библиотеката.

"Говорим за времето, когато фотографията е изкуство и когато делото на фотографите е било като това на художниците по изобразително изкуство" , каза директорът.

Другата изложба е на тема 140 години развитие на библиотеката. Тя обхваща всички периоди, през които книгохранилището е преминало и всички награди, които е получило.

На 15 октомври е официалното откриване на годишнината с валидиране на пощенска марка, която е дело на пловдивския художник Вълкан Вълканов. Тя ще бъде използвана за финансов инструмент и ще се продава на цена 1.20лева. 

В 12,00 часа ще се открие кръгла маса, посветена на 140 години пловдивска народна библиотека "Иван Вазов" от Източна Румелия до обединена Европа. 

Повече подробности може да видите във видеото от пресконференцията.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).