12 години затвор за мъжа, пребил майка си до смърт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
16:45 / 27.04.2011
3875
Пловдивският окръжен съд осъди за убийство на дванадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим подсъдимия Красимир Мизинов, 34 г.

Той беше признат за виновен в това, че на 12.11.2010 г. в с.Чешнигирово умишлено е умъртвил майка си Милка Мизинова, 62 г.

Подсъдимият Красимир Мизинов живеел сам в къща в с. Чешнигирово. От няколко години страдал от психическо заболяване, като периодично посещавал болнични заведения, за да се лекува, но не се водел като диспансерно наблюдение.

Мизинов системно злоупотребявал с алкохол, вследствие на което ставал агресивен и тормозел майка си и баба си. Той многократно ходел в тяхната къща, пребивал ги от бой, вземал им всички спестявания и използвал парите за покупка на алкохол. 

Мизинов бил наеман периодично като работник за извършване на земеделска работа от своите съселяни и така изкарвал прехраната си. На 12.11.2010 г. рано сутринта при него дошла майка му - пострадалата Милка Мизинова. Тя също била психично болна и често го посещавала в къщата му. Когато видял майка си, Мизинов я изпратил да му купи кафе. Изпил го, като добавил към него 100 г. ракия. Докато пиел питието, видял котката, вързал я кожения си колан и започнал да я бие и рита. Майка му направила забележка и между двамата избухнал скандал. Мизинов започнал да я бие, като я удрял първо с колана, а после я ритал с крака, докато я пребил до смърт. После отишъл до дома на човек от селото, за когото работел и му казал, че майка му починала. Извикали кварталния полицай и личната лекарка, които констатирали смъртта й.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият признава фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Затова така определеното му наказание от осемнадесет години лишаване от свобода се редуцира с 1/3 до дванадесет години лишаване от свобода.  

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Катастрофа между три коли в Пловдив, на място има линейка
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).