108 души от ул. "Даме Груев" с подписка за запазване на зелена площ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:37 / 27.04.2011
1574
Общинският съветник Константин Георгиев внесе предложение до колегите си в ОбС за промяна на плана за регулация и режима на застрояване и запазване на зелената площ

Общинският съветник Константин Георгиев входира в Общинския съвет предложение за промяна на плана за регулация и режима на застрояване, и запазване на зелена площ в междублоково пространство между улиците "Охрид", "Дрин" и "Горно броди". Към предложението е прикрепена подписка на 108 души, живеещи н намиращия се в съседство жилищен блок на ул. "Даме Груев" с номера 22, 24 и 26. Подписката е внесена в приемната на Константин Георгиев като общински съветник.

Гражданите настояват за запазване на зелената площ, като изразяват опасения, че зеленината може да бъде разрушена заради възможно бъдещо застрояване, посочва Константин Георгиев. Опасенията им са продиктувани от обстоятелството, че по действащия подробен устройствен план там е предвидено изграждането на подземни гаражи, чието строителство не е реализирано.

В правомощията на ОбС е да промени това със свое решение. Главният архитект да предприеме действия, свързани с промяна на плана за застрояване и предвиждане на нов УПИ-зеленина, посочва в предложението си Константин Георгиев.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).