10-годишната Елена Вълева от "Тракия" е големият победител в "квАРТалът 2018"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:21 / 01.11.2018
3304
Приключи фотоконкурсът "квАРТалът", реализиран с финансовата подкрепа на програма "Пловдив за младите" на Община Пловдив. "квАРТалът" е конкурс за непрофесионална и професионална фотография. Проектът е насочен изключително към младите хора, техните отговорности и творческа ангажираност.

Започнал като ретро-фотоизложба през 2015 година, като своеобразна илюстрация към трите излезли книги на местния летописец  Димитрия Вангелова "Старият Прослав", днес превърнал се в традиция, фотоконкурсът има за цел да провокира младите жители на Пловдив да осмислят възможностите на културно-историческото и природно наследство на града ни, за развиване на демократични ценности и активно участие в гражданското общество.

Провокацията на организаторите – Народно читалище "Н.Й.Вапцаров-1928" в кв. Прослав е свързана с умението, чрез образ да се изрази усещане – любов към родното място, романтика, сбъднати мечти и мили спомени. В изданията на фото изложбата до сега, имаше събирателска дейност. Събрани са и изложени стари фотографии до 1960 година.

"Целта на проекта е да представим квартала си през погледа на младите хора. Връзката между човека и родното огнище е едно от онези неща, които ни дефинират като хора, но ни и моделират като творци, като новатори, като търсачи на новото. Темата е безгранична - делници и празници, бит и ежедневие, децата от нашата улица, бащин дом-къщите на хората, култура и традиции. Нещата, които свързваме с понятието «мое» - моят град, моят квартал, моята улица и всичко МОЕ, което е НАЙ-ХУБАВОТО…“, разказа секретарят на НЧ "Н.Й.Вапцаров-1928" Цветана Гледачева.

Фотоконкурсът ще се провежда всяка година и поетапно в него ще бъдат включени всички квартали на гр.Пловдив. Партньори на тазгодишното издание бяха НЧ "Младост-1983" и НЧ "Гого Мавров" .

Големият победител в конкурса "квАРТалът" 2018 стана 10- годишната Елена Вълева от район "Тракия“. Бяха раздадени и поощрителни награди. Сред гостите на откриването на изложбата с фотографии бе зам.- кметът на район "Западен“ Нонка Симеонова. След приключване на церемонията по награждаване, участниците си направиха обща снимка за спомен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).