10 години затвор за убийство след родова вражда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:06 / 12.06.2008
1913
Пловдивският окръжен съд осъди за убийство девет години и единадесет месеца лишаване от свобода подсъдимия Кольо Маринов, 23 г. Той беше признат за виновен в това, че на 7 януари тази година в гр. Раковски умишлено е умъртвил Бойко Евтимов.  

На 7 януари около 17 часа подсъдимият се прибрал в дома си в ромската махала на гр. Раковски и към 18 часа заедно със свои познати решили да отидат до офиса на "Джет кредит", за да изтеглят потребителски кредит. Отправили се към центъра на града, където се намирал офиса на фирмата и по пътя срещнали пострадалия. Между семействата им имало родова вражда, тъй като през 2005 г. брата на Евтимов наръгал бащата на Маринов. Тогава подсъдимият неколкократно се заклел пред гроба на баща си да отмъсти за неговата смърт. При срещата им Маринов решил да се възползва от случая, извадил нож и го наръгал неколкократно в гърба и гърдите. Евтимов починал от ударите.

Подсъдимият беше осъден да заплати на близките на пострадалия сумата от 135 000 лв. за причинените им от деянието неимуществени вреди. Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие - с предварително изслушване без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимият признава фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Затова му беше определено наказание под предвидения минимален размер.

Наказанието ще се изтърпява при първоначален "строг" режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура
Кадри от камера: Вижте хвърчащите отломки от джипа 3 секунди след...
Масирани проверки на един от изходите на Пловдив
Поискаха оставката на шефа на КАТ Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).