Задържаха най-издирвания бос на мафията в Италия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:30 / 16.01.2023
1433
Мафиотският бос Матео Месина Денаро е арестуван от италианските власти след 30 години бягство, предаде "Република“. Разследването, довело до залавянето на мафиотския бос на "Коза ностра“, е координирано от прокурора на Палермо Маурицио де Лучия и помощник-прокурора Паоло Гуидо.

Според съобщенията Матео Месина Денаро е бил арестуван в частната клиника "Мадалена“ в Палермо. Мафиотският бос е бил в лечебното заведение, "за да се подложи на лечение", заяви командирът на карабинерите Роз Паскуале Анджелозанто.

Месина Денаро е последният мафиотски бос от "първа величина", който все още се издирваше. Днес залавянето му сложи край на десетилетното му бягство. Рекорд, подобен на този на верните му съюзници Тото Риина, който беше издирван в продължение на 23 години, и Бернандо Провенцано, който успява да избегне затвора в продължение на 38 години.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).