WSJ: Оръжейните резерви на САЩ могат да стигнат до критичен минимум заради доставките за Украйна

Автор: Иван Христов
Коментари (0)
10:28 / 15.01.2023
1399
Запасите от боеприпаси в САЩ и европейските страни до лятото може да бъдат намалени до критично ниво поради доставките за Украйна, докато Русия, напротив, ще разшири производството. Тази оценка дава The Wall Street Journal, позовавайки се на военни анализатори.

"Украйна изразходва доставените от Запада артилерийски снаряди около два пъти по-бързо, отколкото произвеждат Съединените щати и съюзниците. С тази скорост Киев може да намали запасите на САЩ и Европа до критични нива това лято или есен", отбелязва вестникът.

Дотогава, пише изданието, Русия може да разшири производството на боеприпаси. САЩ и съюзниците също инвестират в нови производствени линии, но това е малко вероятно да има голяма разлика до следващата година, създавайки потенциално опасна пропаст между руската и украинската огнева мощ през втората половина на 2023 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция
ЕС заплашва да спре приложението Tik Тok


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).