Вижте какви са били първите думи на Чарлз, след като разбира, че принцеса Даяна е починала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:54 / 04.06.2020
15476
Трагичната смърт на принцеса Даяна през 1997 г. беше шок за целия свят. Кралският биограф описа как принц Чарлз, бившият съпруг на кралицата на народа, реагира на това ужасно събитие.

Кралският биограф Пени Джуниър в книгата си "Фирмата", посветена на историята на семейство Уиндзор, описва онзи съдбовен ден, когато тъжната новина стига до Бъкингамския дворец.

Изданието Express публикува откъси от тази творба в свой материал. Когато Чарлз е чул разтърсващата новина, първите му думи са били "Всички ще ме обвинят, нали? Светът ще полудее. Ще се натъкнем на реакция, която дори не сме си представяли. И тя може да унищожи всичко. Тя може да унищожи монархията“.

Думите на Чарлз до известна степен са се оказали пророчески: реакцията след смъртта на любимата принцеса беше наистина мащабна.

Изглежда във Великобритания няма човек, който да е останал безразличен към тази трагедия. Стотици хиляди се стекоха към Бъкингамския дворец с цветя в ръце и изказаха съболезнования. Мнозина обвиняват именно кралското семейство за нелепата смърт на Даяна. Има хиляди теории на конспирацията, които разгръщат трагичния край в различни насоки, пише "Блиц". 

Може би Чарлз е бил прав - много хора са се отнасяли зле с него, заради връзката му с Камила и той не можел да си прости факта, че бракът му с Даяна е бил нещастен.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).