В Гърция полудяха по козето мляко

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:28 / 09.03.2023
2490
В Гърция търсенето на козе мляко се увеличава, защото то е един от основните продукти при приготвянето на истинската Фета 30%, съобщи козевъд и овцевъд, предава "Телеграф".

Козето мляко поддържа стабилна динамика на растеж на пазара, което се отразява и на цените, които получава производителят и които дори надхвърлят 1-1,05 евро за килограм. Има райони с по-ниски цени, което зависи от допълнителните разходи – отдалеченост, терен на придвижване и др. В тези райони е била 76 цента през декември, а през октомври е била още по-ниска – 72 цента.

Гръцките мандраджии казват, че дружеството им изнася 90% от продукцията си, а 10% другото отива за вътрешния пазар. От чужбина искат Фета в опаковка от 200 грама за 7 евро за килограм. Цената е 8 евро на килограм с овче мляко по 1,60 на производителя и те не могат да си го позволим. Но проблемът е голям с храните за животни и горивата например, допълват те.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).