Урсула фон дер Лайен: ЕС подкрепя проекта за интерконектор от самото начало - политически и финансово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:45 / 01.10.2022
1218
Европейският съюз подкрепя проекта за междусистемна газова връзка между България и Гърция от самото начало - и политически и финансово с 250 милиона евро.

Това каза председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на официалната церемония по въвеждане по експлоатация на интерконектора между България и Гърция, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

"Проектът за газов интерконектор между България и Гърция стои на дневен ред от над 10 години. Още през 2009 г. беше започнат и то в момент, в който България беше много тежко засегната от решението на Газпром да прекрати потока на газ през Украйна. Отне много време, за да се постигне целта. Необходимо е голямо желание, страст и воля за такъв проект и днес бих искала да искрената си благодарност към към екипа на интерконектора и да благодаря на българското и гръцкото правителство, за това помогнаха да се случи", припомни Урсула фон дер Лайен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).