Учител отрови 23 деца в детска градина заради отмъщение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:29 / 02.04.2019
11680
Учител отрови 23 деца в детска градина заради отмъщение. Той е задържан от полицията по подозрение за отравяне на 23 деца с натриев нитрит, съобщава Би Би Си, цитирана от Нова тв. Малчуганите са били  откарани в болница, след като са изяли сутрешната си каша в градина в китайския град Джиаозуо, провинция Хенан.

Предварителните проучвания показаха, че храната съдържа високи нива на натриев нитрит. Полицията съобщи, че мотивът за предполагаемо отравяне все още не е ясен. Според неназовани източници педагогът е искал да си отмъсти на колега. Инцидентът е станал миналата сряда, но органите на реда съобщиха за него едва в понеделник. 

Едно от децата все още е в тежко състояние, а седем други се лекуват в болница, съобщи държавната информационна агенция Синхуа. Други 15 са освободени. Местните медии съобщават, че  учебното заведение е временно затворено и децата са разпределени в други детски градини. Натриевият нитрит често се използва като хранителна добавка за сушене на месо, но може да бъде токсичен в големи количества.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Петролните джобове на шейха се препълнени - прави летище, каквото...
Приятелката на известен писател съобщи за смъртта му
Силно земетресение разлюля Балканския полуостров
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).