Теснолинейката Септември - Добринище няма да бъде закривана!

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
16:41 / 20.11.2019
3237
Теснолинейката Септември - Добринище няма да бъде закривана. "Не е имало такова намерение, някой спекулира с тоя въпрос" - категоричен е генералният директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски, в отговор на въпрос на Plovdiv24.bg дали се върви в посока ликвидирането на тази атракция.

"Това е прекрасно съоръжение, което мисля, че всеки един в нашата държава, който е пътувал с нея, е виждал нейните красоти. Нее виждам до момента някой да е реагирал в посока закриване на дековилната линия в участъка Септември - Добринище" - коментира шефът на железниците.

Той припомни, че абсолютно всички гари от Септември до Добринище са модернизирани. "Хвърляме изключителен ресурс за поддържане на тази линия, защото тя е изключително тежка, изцяло е в планински участък. Полагаме много усилия за укрепване на скалните откоси, които са в дефилето, за да нямаме проблеми със срутване на скални маси и земни маси" - обясни инж. Папукчийски.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).