Стрелба и убити в Калифорния

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:11 / 29.07.2019
2724
Най-малко трима души са убити и няколко ранени при стрелба на празника на чесъна в Гилрой, щата Калифорния, съобщи "Ройтерс". Говорител на полицията каза, че в медицинския център "Санта Клара" са приети двама пострадали от стрелбата и са очаквани още трима. Тя добави, че не разполага с информация за състоянието им. На видеозаписи в социални медии се вижда как хора се разбягат на празника и се опитват да се скрият.

Празникът на чесъна е национално тридневно събитие, на което се събират хиляди почитатели на чесъна и храната. Основан е през 1979 г. На него се прави изложение на храни и напитки и има кулинарни състезания. Организира се от доброволци и е смятан за един от най-големите летни празници на храната.  

В парка "Кристмас хил", където протича празникът, е забранено да се влиза с оръжие и не се допускат хора с облекла или отличителни знаци за принадлежност към банди, включително мотоклубове.

Все още не са известни подробности за нападението. Говорител на полицията потвърди, че има пострадали. Според медии на спасителните служби било съобщено, че 11 души били повалени на земята, след като в последния ден на празника на чесъна отекнали изстрели.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).