Стачка ще блокира полетите от и до Берлин в сряда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:56 / 23.01.2023
772
Стачка блокира полетите от и до Берлин в сряда. Протестът ще засегне наземното обслужване на полетите, дейността на компанията, която управлява "Берлин-Бранденбург", както и службата за авиационна сигурност, обяви синдикатът "Ферди", предаде ДПА. Очаква се да бъдат отменени около 300 полета, с които трябва да пътуват приблизително 35 000 души. 

Профсъюзът настоява заплатите на наземните служители и на тези, които работят за компанията оператор на летището, да бъдат увеличени с по 500 евро на месец, като бъде подписан колективен трудов договор, който да е в сила 12 месеца. Според профсъюза исканията засягат 6000 служители. 

"Преговаряме за повишаване на паричните добавки за нощен труд, труда през уикендите, както и за колективен трудов договор с по-добри клаузи относно заплащането на извънредния труд", се казва в изявление на германския профсъюз.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).