Северна Корея се изказа за феномена Squid Game

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:30 / 15.10.2021
5770
Северна Корея се изказа за Squid Game и Южна Корея: “Тъжно, звероподобно общество", пише LadBible.

Пропагандната медия на Северна Корея Arirang Meari коментира суперуспешния сериал на Netflix в обстойна тирада, предават информацията от gospodari.com.

“Squid Game довежда хората до осъзнаването в каква тъжна и звероподобна реалност живее обществото в Южна Корея. В него човешките същества са вкопчени в безмилостна конкуренция, а човечността им е заличена", пише още LadBible.

Сериалът разказва за група от 456 души, които са привлечени в кръвожадна игра за оцеляване. Всеки един от тях е изпаднал в дългове и немотия, но имат шанс това да се промени. Цената на успешното преминаване на шест игри е 45,6 милиарда корейски вони (39 милиона долара). Обратът? Те умират, ако загубят.

Жанрът на шоуто едва ли е нов, но неговите поразителни визуални образи, прецизно изградени персонажи, както и привкусът на тревожно изучаване на човешката природа, поразиха публиката по цял свят.

В публикацията си изданието твърди, че шоуто представлява огледален обраст на реалността в страната, в която “действа законът на джунглата, корупцията и аморалността".

Странното в случая е, че критиките към една очевидна художествена измислица идват от една тоталитарна държава, която прилага откровено насилие и жестокост по отношение на част от своите граждани в реалния живот.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).