Северна Корея отново провокира с неуспешен опит да изстреля ракета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:59 / 16.04.2017
2815
Северна Корея е опитала да изстреля ракета от пристанищния град Синпо, на източното крайбрежие, но опитът е претърпял неуспех, съобщиха южнокорейската армия и южнокорейското министерство на отбраната, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Северна Корея показа различни видове офанзивни ракети на вчерашния парад и това, че дръзва за изстреля днес балистична ракета е демонстрация на сила, която застрашава целия свят", се казва в изявлението на Южна Корея.
Пентагонът потвърди информацията.

Той съобщи, че ракетата се е взривила практически моментално. Все още не се знае от какъв тип е била тя.

Новината идва ден след като Северна Корея организира голям военен парад в Пхенян по повод 105-ата годишнина от раждането на своя основател Ким Ир-сен. На парада бяха показани ракети, за които се предполага, че са нови тип балистични ракети.

Неуспешният опит е направен в момент, в който в Сеул се очаква да пристигне американският вицепрезидент Майк Пенс. Целта на визитата му, която е част от четиридневна обиколка в Азия, е да успокои регионалните съюзници на САЩ срещу севернокорейската агресия, предаде ДПА.

Към Корейския полуостров бе пратена и американска ударна група, включваща самолетоносача "Карл Винсън".

На 5 април Пхенян изстреля от Синпо балистична ракета със среден обсег. Полетът й продължи 9 минути, дължината бе 60 километра, а максималната височина - 189 километра, припомня ТАСС. Изстрелването предшестваше срещата на върха на Доналд Тръмп с китайския президент Си Цзинпин във Флорида. Ракетата обаче тогава излезе от контрол и падна в океана, допълва Асошиейтед прес.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).