Самолет попадна в силна турбуленция: 36 души пострадаха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:23 / 19.12.2022
1007
Най-малко 36 души постраха на борда на полет на Hawaiian Airlines - от Финикс до Хонолулу, след като самолетът им попаднал в силна турбуленция.

20 от ранените са откарани в спешно отделение. 11 пациенти са в тежко състояние, се казва в изявление на спешната медицинска помощ в Хонолулу, цитирана от EMS. Сред транспортираните в болницата е и 14-месечно дете.

Нараняванията на пациентите включват сериозна травма на главата, разкъсвания, натъртвания и загуба на съзнание. Според авиокомпанията сред ранените са и трима членове на екипажа.

"На няколко гости и членове на екипажа на летището беше оказана медицинска помощ за леки наранявания, а някои бяха бързо транспортирани до местни болници за по-нататъшно лечение", съобщиха от авиокомпанията в Twitter.

Турбуленцията е възникнала до 30 минути преди самолетът да кацне в Хонолулу. С него са пътували 278 пътници и 10 членове екипаж.

"Чувствах се като при свободно падане", казва Джейси Хаята-Ано пред CNN и допълва, че е била вдигната от седалката си с поставен предпазен колан.

След като разтърсването приключило, член на екипажа се обадил по високоговорителите и попитал дали на борда има медицински или военен персонал, който да помогне на пострадалите пътници.

Имало хора, които се отзовали, а същевременно всички си помагали помежду си и при събирането на вещите.

От авиокомпанията заявиха, че извършват "щателна проверка на самолета", преди да го върнат в експлоатация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).