Разследват лекари за повторно използване на импланти от починали пациенти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:02 / 19.02.2023
2664
Румънската прокуратура обяви, че е започнала разследване срещу петима лекари, заподозрени, че незаконно са използвали повторно различни медицински импланти, извадени от починали пациенти, съобщи Ройтерс.

Един от лекарите, който е работел в болница в град Яш, е задържан по обвинения в злоупотреба и получаване на подкупи. Според прокуратурата той е ръководел работата на останалите четирима, които му осигурявали сърдечни импланти, извадени от телата на починали пациенти без предварителното съгласие на семействата им.

Твърди се, че задържаният е извършил 238 операции в продължение на седем години от 2017 г. насам, при които е използвал импланти, взети от мъртъвци или с неизвестен произход и е поставял в риск здравето на реципиентите им.

"Голяма част от имплантациите, предписани от лекаря, са били ненужни и са били основани на фалшиви диагнози или на предписано медикаментозно лечение, което би предизвикало определени симптоми“, се казва в съобщението на прокуратурата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Картина на Караваджо, струваща милиони, ще бъде изложена в музей ...
Въоръжени мъже са откраднали 70 милиона долара от Банката на Пале...
Русия обяви за издирване украинския президент
В Гърция въвеждат 6-дневна работна седмица, а уж били мързеливи
На Велика събота Благодатният огън слезе в Йерусалим
Отвлякоха българка в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).