Премиерът на Македония: Моята страна може да бъде щастлива, че има такъв съсед

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:19 / 20.06.2017
4881
Македония днес затваря една глава на история на национализъм и омраза и отваря глава на европейско бъдеще. Това каза премиерът на Македония Зоран Заев след среща с министър-председателя Бойко Борисов

"Македония има европейско бъдеще, има и приятели, които искат да помагат. Уважавам това и съм щастлив, че Македония има такъв приятел като премиера Бойко Борисов, който е щастлив, че може да помогне на своя съсед. Страна като моята може да бъде щастлива, че има такъв съсед с такова ръководство", заяви Заев. 

"Нашето приятелство е искрено. Не сме тук само да поискаме помощ. Намеренията ни са истински. Искам да кажа на приятелска Гърция - трябва ни помощ и подкрепа. Гърция също е страна от НАТО и ЕС", добави той. 

По думите му, изграждайки добросъседство и приятелство, западните страни ще уважават Балканите много повече. "Те искат да видят, че си подаваме ръка. Очаквам позитивния дух на премиера Борисов и правителството му да дойде и от Гърция. Македония днес затваря една глава на история на национализъм и омраза. Отваряме глава на европейско бъдеще за всички. Историята може само да ни приближи, не да ни раздели. Европейското бъдеще трябва да чувстват всички граждани на Балканския полуостров. Нямам предразсъдъци да поискам помощ и подкрепа. Вярвам, че това ще направи освен България и Гърция", каза още той.


Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).