Пребиха кмета на побратимения ни Солун

Автор: Васил Динев
Коментари (3)
08:59 / 20.05.2018
9356
Кметът на Солун Янис Бутарис беше нападнат от гневна тълпа и изяде бой, докато охраната му се окопити и го изведе от мястото, пишат гръцките медии. Това се случи на церемония, отбелязваща геноцида над понтите - гръцко население в Мала Азия,което е било тероризирано от Младотурците, а след това принудено да се изсели на север на територии на бившия СССР и Гърция.

Първоначално кметът бе освиркан и обиждан заради негови изявления относно Турция, а също така и за понтите. След като страстите се усилили, му било препоръчано да напусне събитието.

Той обаче не реагирал до момента, в който от тълпата не започнали директно да му се заканват, а някои не се поколебали и да го нападнат директно. От охраната на градоначалника реагираха и го извлякоха от мелето, но междувременно той успя да отнесе няколко удара и ритника.

Само преди няколко дни Бутарис бе на посещение в Пловдив.

Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).