Пожари с размерите на половин България горят в Сибир

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:16 / 07.08.2019
1741
Въпреки изказванията на руските власти, засегнатата от пламъците площ не намалява, твърдят от екологичната организация. Пожарите в Сибир се разрастват, въпреки намесата на Руската армия, твърдят от екологичната организация "Грийнпийс".

"Въпреки изказванията на руските власти, площта на пожарите в Сибир не намалява. Според данните от сателитни снимки, повече от 4.3 милиона хектара площ гори, колкото Московска област.", пише в изявление на организацията, цитирано от "Евронюз".

В неделя руското министерство на отбраната обяви, че намесата на техни самолети и хеликоптери е довела до "потушаването на пожарите на площ 753 хиляди хектара".

Губернаторът на Красонярски край Александър Усс заяви, че пожарите са "естествен, природен феномен, а борбата с него е безсмислена или дори вредна."

Властите бяха принудени да действат отчасти и поради обществен натиск. Около 1 милион души се подписаха в петиция да бъдат загасени пожарите в Сибир.

Огънят е далеч от населени места, но в много села в Красноярски край и съседните Якутия и Иркутска област се спусна гъст дим, който според медици е вреден за здравето.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Николоски с отговор на "истерията" в България: Стоя зад всичко, к...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключен от ЕН...
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Нова "мистериозна заплаха" нападна Европа
ЕК ни поряза


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).