Полицейска оставка в Атланта след убийство на чернокож

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:03 / 14.06.2020
1995
Началникът на полицията на американския град Атланта Ерика Шийлдс подаде оставка, след като афроамериканец беше ранен при задържането си и почина в болницата, заяви кметът Кийша Ланс Ботъмс, цитирана от "Асошиейтед прес".

"Тя реши да напусне поста началник на полицията", заяви Ланс Ботъмс, добавяйки, че е приела оставката. Тя подчерта, че не смята за оправдано използването на огнестрелно оръжие в този случай и поиска незабавното уволнение на полицая, стрелял по 27-годишния Рейшард Брукс в петък вечерта.

Според Бюрото за разследване на щата Джорджия, което разследва случая, полицаите отговорили на сигнал, че мъж спи зад волана на автомобил, който пречи на другите коли да се приближат до гишето на ресторант за бързо хранене, от което шофьорите могат да купуват храна, без да напускат превозните средства.

Полицаите установили, че заспалият е в нетрезво състояние и опитали да го арестуват, но Брукс оказал съпротива и отнел тейзъра на един от тях. След това той го насочил към полицай, който стрелял по него. В болницата е оказана медицинска помощ и на един от полицаите. Около 150 души протестираха днес пред ресторанта, където се е случил инцидентът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).