Пловдивчанин с драматични подробности от спасителната операция в Тайланд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:07 / 10.07.2018
7016
Медиите в Тайланд подложиха на унищожителна критика и подигравки министъра на туризма, който обяви, че Tham Luang ще стане новата топтуристическа атракция докато част от децата все още не са евакуирани от пещерата и животът им е застрашен. Това написа преди минути в социалната мрежа Фейсбук пловдивчанинът Панчо Благоев.

Операцията по спасяването на последните пет момчета в пещерата Tham Luang е в ход! Това съобщи ръководителят на мисията Наронгсак Осотанакорн ексгубернатор на Чанг Рай. Спасителните екипи са влезли в пещерата малко сред 10 часа тази сутрин /6 ч. в България/ и ако всички премине по план до вечерта всички деца трябва да бъдат изведени.

Според Осотанакорн днешната акция би трябвало да протече по-бързо, тъй като екипите вече имат достатъчно опит и логистика, която им позволява да се движат по-бързо от предишните два дни в която от пещерата бяха извадени 8 момчета.

Графика показа тактиката на спасителните екипи по извеждането на децата. Всяко момче е придружавано от двама водолази, които носят както своите кислородни бутилки, така и тези на момчетата. Малките футболисти имат само кислородни маски на лицата си.

Общата дистанция до изхода на пещерата е 3.2 км. Преминават се няколко подводни участъка, някои от които много тесни, през които децата се промъкват сами. Те са вързани с въжета за двойката водолази, освен това по пътя има фиксирано още едно въже. Общо под водата децата и спасителите им прекарват 3 часа. Опасният участък на пещерата свършва до т.нар. зала 3 в която е базовият спасителен лагер. Оттам до изхода на пещерата остават 2 километра.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
10.07.2018 Всички са спасени, отборът отново е в играта! Край на драмата в
Тайланд!
09.07.2018 Нова космическа технология извежда децата от пещерата, пловдивчанин с драматичен разказ от мястото
08.07.2018 Спасители изведоха първите шест момчета от пещерата
08.07.2018 Светът следи операцията по изваждането на блокираните в пещерата деца, наш журналист с детайли от мястото
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).