От Apple съобщиха за сериозни проблеми с някои техни устройства, съветват хората да ги сменят!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:37 / 19.08.2022
2192
Технологичният гигант Apple съобщи за сериозни слабости във връзка със сигурността на някои модели техни айфони, айпади и компютри, които биха могли да позволят на хакери да поемат контрола върху тези устройства, предаде Асошиейтед прес.

Базираната в Силициевата долина компания публикува два доклада във връзка с проблема, като признава, че този недостатък в сигурността вече може да е бил активно използван.

Експерти по сигурността предупредиха потребителите да обновят засегнатите устройства - iPhone 6S и по-късни модели, всички iPad Pro модели и iPad Air 2 модели, както и компютрите Mac с операционна система "Монтерей".

Според Apple, благодарение на пропуска, хакери биха могли да получат пълен достъп до устройството и то да изпълнява всякакви команди, все едно, че са дадени от неговия истински собственик.

"Най-внимателни трябва да бъдат активисти или журналисти, които биха могли да станат мишена на шпионаж, зад който да стои някоя държава“, предупреди Рейчъл Тобак, изпълнителен директор на компания по информационна сигурност.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Състоянието на Роберт Фицо е "критично"
Световна модна верига, любима на българите, обяви фалит
Словакия е на "ръба на гражданска война"?
Пуснаха жалби срещу платформа за пазаруване
Премиерът на Словакия Роберт Фицо е поставен в изкуствена кома
44 земетресения край гръцки остров само тази сутрин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).