Нови разкрития за състоянието на Шумахер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:39 / 14.09.2019
10603
Хирург от болницата, в която се лекуваше Михаел Шумахер по-рано тази седмица, разкри, че лечението, на което се е подложила легендата на Формула 1, би повлияло на увредения му мозък. Когато се разбра, че Шумахер ще се лекува със стволови клетки в парижката болница Жорж-Помпиду, много от феновете му се надяваха, че това ще помогне на 50-годишния германец да преодолее видимата си мозъчна травма.

Но професор Мишел Пюсо, който според "La Gazzetta dello Sport" е експерт по стволови клетки, близък до екипа, който лекува Шумахер, разкри, че лечението е насочено повече към сърцето на бившия пилот на Ferrari.

"Без да знаем състоянието на пациента, е трудно да се даде точен прочит на вида на лечението. Но като се вземе предвид местоположението на болницата и лицето, отговорно за грижите му, не става въпрос за лечение на мозъка. "

Той каза, че някои експериментални лечения със стволови клетки на мозъка са изпробвани в Русия, докато във Франция и Швеция са правени опити за ограничаване на ефекта от болестта на Паркинсон. "Резултатите бяха интересни, но само в краткосрочен план", каза Пюсо. "Доколкото знам, няма проучвания за използването на стволови клетки за лечение на мозъчни наранявания при пациенти с коматозни или вегетативни заболявания. В тези случаи клетките са необратимо мъртви."

Той каза, че е по-вероятно лечението със стволови клетки да разреши възпалението в други органи, като сърцето, или да лекува остеоартрит. Пюсо завърши със следното заключение: "Експериментите за регенериране на сърдечни клетки не успяха, както се надявахме", разкриват от GPToday.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).