Мъж загина по време на надбягване с бикове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:17 / 31.10.2021
1868
Мъж почина от нараняванията си, след като беше намушкан по време на празник на надбягване с бикове в Източна Испания, съобщиха властите. Това е първият подобен смъртен случай в страната, откакто бяха възобновени тези събития след облекчаване на COVID ограниченията през лятото, съобщава Ройтерс.

55-годишният мъж, чието име не се съобщава, е бил намушкан многократно от бик на фестивала в Онда, съобщиха от градския съвет. Други участници се опитали да примамят животното, но усилията им се провалили. Мъжът е починал по-късно в събота в болница в близкия град Виляреал след кръвоизлив от рана на лявото бедро, получена при пробив на артерията му, съобщиха службите за спешна помощ. Той е получил също и рана на главата.

Съветът на Онда отмени всички надбягвания с бикове, планирани по време на градския фестивал, който приключва днес. Публичният дебат за това дали празниците с надбягване с бикове трябва да бъдат премахнати, стана по-разгорещен през последните години и само малка част от състезанията бяха проведени след премахването на ограниченията срещу COVID-19 в Испания.

Проучване от 2020 г. на социологическата компания Electomania установи, че 46,7% от испанците са "за" забрана на коридата, 34,7% не подкрепят забраната със закон, а 18,6% смятат, че тя трябва да бъде запазена.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).