Лоши новини за Internet Explorer

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:27 / 15.02.2023
1897
"Сърцераздирателното" събитие се случи точно на Свети Валентин

Microsoft обяви някои сърцераздирателни новини за потребителите на Internet Explorer точно на Свети Валентин: Internet Explorer вече официално не съществува.

Компанията деактивира завинаги десктоп версията на Internet Explorer на определени версии на Windows 10 и актуализира по-новия си браузър Microsoft Edge, съобщиха от Microsoft, цитирани от CBS.

Всички други потребителски и търговски устройства, които все още не са били пренасочени от Explorer към Microsoft Edge, също ще бъдат обхванати, каза компанията. Сега, когато потребителите се опитат да получат достъп до Explorer, те ще бъдат пренасочени към Edge.

Браузърът първоначално беше пуснат от Microsoft през 1995 г. като един от първите и най-популярните браузъри в интернет по това време. Компанията създаде 11 версии на Explorer през цялото си съществуване, като окончателната версия беше пусната през 2013 г.

Microsoft Edge, по-новият браузър на технологичния гигант, беше пуснат като заместител на Explorer през 2015 г., но съществуваше на устройства заедно с предшественика си до тази седмица.

През юни миналата година Microsoft обяви, че ще спре Explorer, но чак на 14.02.2013 г. приложението спря да работи за потребителите.

Визуалните елементи и иконите на Internet Explorer 11 в стартовото меню и лентата със задачи също ще бъдат премахнати през юни.

"С нарастващ брой уебсайтове, които вече не поддържат Internet Explorer, Microsoft Edge предлага по-бързо, по-сигурно и по-модерно сърфиране, което все още може да отваря наследени сайтове, зависими от Internet Explorer, когато е необходимо“, се казва в съобщението на компанията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).