"Клонираните атакуват": Представиха проект на първата гигантска "утроба" за изкуствено отглеждане на деца

Автор: Иван Христов
Коментари (1)
10:47 / 12.12.2022
1437
Компанията EctoLife разкри своята концепция за първата в света машина за изкуствено отглеждане на деца. Предвижда се съоръжението да отглежда 30 000 бебета годишно. Бъдещите родители ще могат да следят процеса на растеж чрез приложението в смартфона като за тамагочи, пише електронното издание Bizsiziz.

През 2017 г. учените създадоха BioBag, която функционираше като изкуствена утроба, и го използваха, за да отгледат бебе агне. Сега беше разкрита нова концепция, която показва как същото може да се направи за хората. В наскоро публикувани кадри Хашем Ал-Гайли показва как може да изглежда раждането утре. По-конкретно, той създаде съоръжение - изкуствена утроба - наречено EctoLife.

Целта му? В ексклузивно интервю за Science and Stuff, Ал-Гайли казва, че смята, че концепцията EctoLife може един ден да измести традиционното раждане. По този начин той каза, че обществото най-накрая ще може да отговори на нуждите на родителите, които са "уморени да чакат отговор от агенция за осиновяване“ и тези, които са "притеснени от усложнения при бременност“. Но най-важното е, че той казва, че EctoLife може да ни позволи да се изправим директно срещу кризата на безплодието.

Понастоящем Световната здравна организация изчислява, че 15% от двойките в репродуктивна възраст по света са засегнати от безплодие. Всъщност през последните 70 години раждаемостта в световен мащаб е намаляла със зашеметяващите 50%. Причините за този спад включват (наред с други неща) повишеното образование на жените, увеличаването на заетостта, високите разходи за отглеждане на деца и спад в глобалния брой на сперматозоидите. 23 държави вече са изложени на риск, като Япония, Испания, Португалия, Тайланд и Южна Корея са в челните редици на кризата, обяснява изданието.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).