Гърция забрани наливния зехтин по ресторантите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:34 / 20.12.2017
3763
От 1 януари 2018 г. се забранява сервирането на наливен зехтин в ресторантите в Гърция. На нарушителите ще бъде налагана административна глоба в размер на 500 евро, съобщава Нюз.ин. Преди четири години Европейската комисия направи опит да забрани използването на наливен зехтин в заведенията за обществено хранене, тъй като измамите са масови. Тогава решението бе подкрепено от 15 от 27 страни на ЕС, в това число и от Гърция, но последваха протести и забраната не мина, информира БТА. 

Сега тази забрана е била предложена на финансовото министерство от търговците на пазара, за да се гарантира качеството на предлагания продукт и за да бъдат защитени потребителите. Регулацията предвижда в заведенията да се предлага зехтин в запечатани бутилки за еднократна употреба. На етикетите им трябва ясно да е обозначено какво е качеството на продукта вътре. След като той свърши, бутилките трябва да се изхвърлят, а не да се ползват отново.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).