Грета Тунберг стана "доктор" без да е завършила средното си образование?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
22:21 / 22.03.2023
1701
Най-старото висше учебно заведение във Финландия – Хелзинкският университет, удостои шведската екоактивистка Грета Тунберг със званието "почетен доктор по теология“.

Информацията бе оповестена на интернет страницата на вуза в понеделник. Тунберг, която е на 20 години, никога не е изучавала тази дисциплина, нито е била студентка там. Тя дори още не е завършила средното си образование.

Тържествената промоция на новите почетни доктори ще се състои на 9 юни тази година. Наред с Тунберг, престижната титла получават още 7 души. Петима от тях са професори, един е магистър по философия, има и почетен епископ на Лутеранската църква.

Заради предстоящата си матура бъдещата доктор Тунберг не е могла дори да присъства на церемонията, където са обявени имената на удостоените с титлата.

Грета Тунберг стана известна през 2018, когато организира седящ екопротест пред шведския парламент и спря да ходи на училище. Оттогава тя е любимка на най-влиятелните либерал-глобалистки кръгове в света и постоянен гост на проявите им.

Освен бъдещата си научна степен по теология тя има изяви и в много други сфери. Пробва се и като поп изпълнителка.

Не е ясно дали останалите 7 бъдещи доктори се чувстват комфортно в присъствието на шведското момиче. Но ръководството на учебното заведение твърди, че е гордо да я удостои с титлата.

"В Теологичния факултет не искахме да останем само в рамките на изразяването на религиозната свобода, а да разширим кръгозора си и към правата на човека и състоянието на нашата планета, на която ние влияем за добро или лошо“, обяснява пред в. "Хелсингин синомат“ решението Марти Нисинен, професор по екзегетика (тълкуване) на Стария завет. Лично той е бил натоварен с мисията да осъществи връзка с шведката, за да я попита дали е съгласна да стане техен почетен доктор. Той признал, че въпреки многобойните публични прояви на Грета, много трудно успял да се свърже с нея, пише Dnes.bg.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).