Голяма напаст в Гърция, министерството излезе със съобщение за спешни мерки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:25 / 10.03.2023
2103
Министерството на здравеопазването на Гърция публикува съобщение, с което насочва вниманието на обществеността към комарите, които пренасят треска от денга и вирусите Зика и Чикунгуня, съобщава електронното издание на в. Kathimerini.

Министерството изпрати циркулярно писмо до всички здравни власти в страната за предприемане на спешни мерки за борба с комарите, особено в среди с потенциални места за размножаване на комари (езера, зеленина и др.).

Те също така трябва да гарантират, че пациентите, посетителите и служителите на здравните заведения са защитени от ухапвания от комари – например чрез поставяне на мрежи против комари на прозорците и вратите, осигуряване на репеленти и използване на климатици или вентилатори.

Освен това от общините се изисква да предприемат мерки за премахване на огнищата на размножаване на комари, почистване на околната среда, повишаване на обществената осведоменост и изпълнение на проекти за управление на комарите.

Непосредствената опасност, според Министерството на здравеопазването, "налага да се вземат мерки за наблюдение и контрол на комарите, със специално внимание и засилено наблюдение в райони, които са потенциални входни врати“.

Беше подчертано също, че комарите могат лесно да се транспортират от страна в страна със самолети и кораби.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).