Германският вътрешен министър поиска отмяна на Шенген

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:28 / 18.03.2018
11834
Новият германски вътрешен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското споразумение, съобщават медии в Германия. Контролът по вътрешните граници трябва да продължи, докато ЕС не съумее да опази външните си граници, заяви министърът в интервю за неделното издание на в-к "Ди Велт“.

Според баварския политик граничният контрол по границите на Германия дори трябва да се засили. Гранична полиция има и други функции, освен да отблъсква нелегални мигранти, заяви Зеехофер. ЕС настоява, контролът по вътрешните граници в Шенгенската зона, който бе въведен като извънредна мярка през 2015 г., да бъде отменен през май.

Австрийският канцлер Себастиян Курц заяви тази седмица в София, че проверките трябва да продължат, докато не се гарантира сигурността по външните граници на евросъюза.

Освен Германия и Австрия граничен контрол въведоха и Дания, Швеция и Норвегия, която не е член на ЕС, но е част от Шенгенското споразумение.

Източник: БНР

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).